Activiteiten

Heppenbach is een van de mooiste dorpen van de Belgische Eifel, gelegen te midden van het natuurpark Hoge Venen-Eifel, en zet aan tot talrijke activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, skiën, vissen enz.

De talrijke bestemmingen voor een uitstap in de onmiddellijke omgeving nodigen uit om op ontdekkingstocht te gaan: de nabij gelegen meren van Bütgenbach en Robertville met hun breed aanbod aan watersporten, het unieke landschap van de Hoge Venen, Burg Reinhardstein, de leisteenmijn van Recht, het beroemde circuit van Spa-Francorchamps, pittoreske stadjes als Monschau en Malmedy …

Bikers welcome

Motorrijders zijn bij ons van harte welkom. Speciaal voor hen is er een stalling voorzien voor 20 motorfietsen.

Wandelen - fietsen

Het glooiende bos- en weidelandschap met de talrijke heerlijke hoogten en de vele diepe, pittoreske, door beekjes uitgesneden dalen nodigen uit tot korte of lange wandelingen en fiets- of MTB-tochten.

Talrijke bewegwijzerde wandel- en fietswegen maken het mogelijk om zorgeloos van de unieke natuur te genieten.

's Winters bieden de vele skivoorzieningen in de omgeving kilometerslange pistes voor zowel professionals als hobbyisten.

  • Activiteiten
  • Activiteiten
  • Activiteiten
  • Activiteiten

Natuur

De rijkdom aan natuur- en cultuurlandschappen van Oost-België is een paradijs voor natuurliefhebbers en genieters. Over ongeveer honderd kilometer lengte en dertig kilometer breedte biedt Oost-België de meest verscheiden landschappen. Uitgestrekte bossen bestrijken niet minder dan de helft van het oppervlak. Waterlopen en meren zorgen voor een prachtig landschap. Ter hoogte van Sankt Vith gaan de Ardennen over in de bergkammen van het middelgebergte van de Eifel. Verborgen dalen zoals dat van de Our kronkelen zich door de landelijke omgeving.

De Hoge Venen vormen met plassen, venen en berkenbossen een in Europa uniek beschermd natuurgebied, dat niet minder dan 4500 ha beslaat. Zeldzame plantensoorten konden zich hier in stand houden en beschermde diersoorten zoals de korhoen en de wilde kat vinden hier een toevluchtsoord.

Het natuurpark Hoge Venen-Eifel is grensoverschrijdend: 70 000 ha bevinden zich in België en 170 000 ha in Duitsland. Bedreigde dier- en plantensoorten vinden hier een thuis en de natuur kan zich vrij ontplooien.

Wandelleerpad in Heppenbach

'Beleven en begrijpen met alle zintuigen' staat centraal bij het natuurbelevingspad in Heppenbach/Halenfeld. De stopplaatsen van het natuurleerpad behandelen verschillende thema's, om de mensen de schoonheid en de verscheidenheid, maar ook de nood aan bescherming van het bos bij te brengen.

Het pad loopt meestal vlak doorheen prachtig loofbos. Het is ook bij slecht weer goed begaanbaar. Het leerpad wordt verrijkt door elf natuurkunstobjecten die werden gemaakt door kunstenaars uit de regio, evenals door 4 andere kunstobjecten met een pedagogische achtergrond.

  • Activiteiten
  • Activiteiten
  • Activiteiten
  • Activiteiten

Kegelbaan

Onze kegelbaan zorgt voor een gezellige en spannende invulling van de vrije tijd.

Onze dubbele baan is ook geschikt om wedstrijden te organiseren en clubs zijn van harte welkom.

De kegelbaan is ondergebracht in de kelderverdieping waardoor andere gasten van onze zaak geen last hebben van eventueel lawaai.

  • Activiteiten
  • Activiteiten